Előtető

Az előtetők esetében is mind kialakításban, mind pedig funkcióban is jelentős eltérések lehetnek, de a Te ötleteid alapján körvonalazódik a végeredmény, mi segítünk a tervezésben, gyártásban és felszerelésben egyaránt.

Az elkészítés során nagymértékben figyelünk arra, hogy az anyagfelhasználás stabilitást adjon, a hegesztés és a festés tartós legyen. A felszerelésnél, ha hegesztésre kerül sor, akkor az esetleges megégéstől és szikráktól, letakarással védjük az épület falát, a járólapokat, az ablakot és ajtókat, mert számunkra fontos, hogy ugyanúgy adjuk át a helyszínt, ahogy kaptuk és semmi kárt ne okozzunk Neked.

Most lássunk néhány dolgot, amit érdemes tudnod az előtetőkről:

Léteznek kisebb, ajtó fölé szerelhető előtetők, melyek akár egy fa ajtót védenek esőzéskor vagy téged amíg keresed a kulcsodat. Ezeket a típusokat minden esetben műhelyben gyártjuk le és kész állapotban visszük hozzád és szereljük fel. Amennyiben szigetelt falra kell felszerelni, akkor mindenképp meg kell bontanunk a szigetelést, ennek két oka is van.

Az egyik, hogy speciális, nagyteherbírású ragasztót használunk a menetesszárak beragasztására és a szigetelés miatt nem tudjuk mélyen a falba fecskendezni, emiatt sikertelen a ragasztás.

A másik oka pedig az, hogy ha le akarjuk csavarozni az előtetőt és nem szedjük ki a megfelelő helyen a szigetelést, akkor ha meghúzzuk a csavarokat, összeroppan a szigetelés és körülötte a színezés is, ami mindamellett, hogy nem esztétikus hőhidat is képezhet.

A nagyobb, teraszfedések esetében, azonkívül, hogy jobban megvéd az időjárás viszontagságaitól, a ház arculatának is szerves része, itt talán jobban érdemes időt fektetned és utánanézned milyen lehetőségeid vannak, milyen színt szeretnél és hogy a terasz egészére, vagy csak egy részére szeretnél előtetőt.

A nagyobb előtető gyártása sokkal időigényesebb kisebb társánál hiszen előre nem tudjuk legyártani. Ennek oka egyrészt az, hogy a szállítás szinte lehetetlenné válna, másrészt a fal és a „talaj” egyenetlensége miatt, ha tartani akarjuk méretet, akkor mindent helyszínen kell méretre vágnunk, hiszen milliméterek is számítanak mind a magasságnál, mindpedig az átkötő zártszelvényeknél.

Az előtetőt általában polikarbonáttal fedjük le számos előnye miatt:

  • könnyű
  • fényáteresztő
  • melegítés nélkül hajlítható
  • kültéren a várható élettartama 15-20 év
  • szinte törhetetlen
  • könnyen megmunkálható

Ipari területen trapézlemezfedés is elterjedt, természetesen az ilyen irányú megrendelést is szívesen teljesítjük.

A kisebb, kézzel mozgatható és felszerelhető előtetőket választhatod festve, szinterezve (porfestve), horganyozva, valamint horganyozva és porfestve. NAGYON FONTOS, hogyha horganyozva szeretnéd kérni, akkor üreges anyagok esetén (pl.:cső, zártszelvény) furatokat kell elhelyeznünk előtető szerkezetén a kialakításától függően, de ezek helyét csak akkor fogjuk tudni pontosan megmondani, ha már meg van a pontos elképzelés, a furat tömör anyagok (pl.: laposvas, köracél, négyzetacél) esetén szükségtelen.

A nagyterjedelmű, falhoz csatlakozó előtetőknél bizonyos esetek kivételével csak festés jöhet szóba a mérete és a helyszíni hegesztések miatt.

Színben a Te ízlésednek megfelelőt választhatsz csak a pontos RAL-számát (pl.: antracit szürke RAL 7016) kell megadnod, így biztosan abban a színben fogod megkapni, amit szerettél volna.  

Ha ajánlatot szeretnél kérni, akkor mindenképp küldj friss, jól látható képet a helyszínről, jelezd, hogy van-e szigetelés, és beton vagy téglafalba tudunk rögzíteni. Ezen felül tudnunk kell az előtető teljes hosszúságát, szélességét és magasságát centiméterben vagy milliméterben, a felületkezelés típusát, illetve milyen elképzelésed van. Ezt kiválaszthatod a referenciák közül vagy csatolj egy képet arról, ami megtetszett és el fogjuk küldeni az ajánlatunkat.

Ha nem milliméter pontosan adod meg a méreteket, ne aggódj csak az ajánlat miatt szükséges egy körülbelüli méret, amit miután elfogadtál az első dolgunk lesz, hogy elmegyünk hozzád és felmérjük a helyszínt, aztán pontosan átbeszélünk mindent, amit tudni szeretnél.

Ha előtetőt tervezel vedd fel velünk a kapcsolatot!

Ha inspirációra van szükséged nézz szét a Referenciák között vagy vedd fel velünk a kapcsolatot írásban a Kapcsolatfelvételre nyomva, vagy kérj visszahívást a Visszahívás kérés gombra kattintva. Ha tudsz csatolj pontos műszaki rajzot vagy képet!

Kapcsolódó szolgáltatásaink: