Kapuk

Csapatunk kapuk tervezésében, gyártásában és beszerelésében is nagy tapasztalattal rendelkezik. Különösen figyelünk arra, hogy szépen megmunkált, jól beállított kaput adjunk ki a kezünkből, hogy örök darabja legyen az otthonodnak.

A kapukat festve, porfestve (szinterezve), horganyozva, illetve horganyozva és porfestve készítjük el, attól függően melyik számodra a legszimpatikusabb. NAGYON FONTOS, hogyha horganyozva szeretnéd kérni, akkor üreges anyagok esetén (pl.:cső, zártszelvény) furatokat kell elhelyeznünk a kapu elemein a kialakításától függően, de ezek helyét csak akkor fogjuk tudni pontosan megmondani, ha már meg van a kapuról a pontos elképzelés, a furat tömör anyagok (pl.: laposvas, köracél, négyzetacél) esetén szükségtelen. Színben is a Te ízlésednek megfelelőt választhatsz csak a pontos RAL-számát (pl.: antracit szürke, RAL 7016) kell megadnod, így biztosan abban a színben fogod megkapni, amit szerettél volna.

Ha ajánlatot szeretnél kérni, akkor mindenképp küldj friss, jól látható képet a helyszínről és add meg a kapu szélességét és magasságát centiméterben vagy milliméterben, illetve milyen elképzelésed van. Ezt kiválaszthatod a referenciák közül vagy csatolj egy képet arról, ami megtetszett és el fogjuk küldeni az ajánlatunkat.

Ha nem milliméter pontosan adod meg a méreteket, ne aggódj csak az ajánlat miatt szükséges egy körülbelüli méret, amit miután elfogadtál az első dolgunk lesz, hogy elmegyünk hozzád és felmérjük a helyszínt, aztán pontosan átbeszélünk mindent, amit tudni szeretnél.

A kapu típusának (nyíló-, toló-, úszókapu) kiválasztása néha nehezebb, mint gondolnánk, itt is figyelembe kell venni néhány fontos szempontot, ezért a leírásokban segítséget nyújtunk, hogyan válassz.

Betonozásban, oszlopkövezésben vagy egyéb kőműves munkában, sajnos nem tudunk segíteni!

Nyílókapu

Ez a legáltalánosabb, leggyakrabban előforduló modell, ha kapuról van szó. Elegáns megjelenésű és egyszerűen kivitelezhető, nem szükséges hozzá sín, kerék vagy másfajta vezető rendszer, egyszerű zsanérokat használunk az oszlophoz rögzítéshez. A tervezésnél figyelembe kell venni a telek emelkedését, hiszen csak befelé nyílhat a kapu és az alsó elállást (a kapu alja és a talaj közti távolság) ez határozza meg, ennek mérete általában 5-8 cm. Két fajtáját különböztetjük meg az egy- és kétszárnyú nyílókapukat.

Mikor válaszd ezt a fajta kaput?

 • Egyszerű és olcsó megoldást keresel
 • A nyílás során kialakuló holtterek mindig szabadon maradnak (nincs mögötte elmozdíthatatlan tárgy, fa, lábazat stb.), hogy a kapu nyitása zavartalan legyen. A holtterek méretét mindig a teljes nyílásméret fele határozza meg, például 3 méteres kapunál 1,5 méter a kapu 1-1 szárnya, ezért 1,5 méter nyílásmérettel kell számolni.
 • Nincs hely toló- vagy úszókapunak
 • Szeretnéd, ha a kapu csendesen működne

Mikor ne válaszd ezt a fajta kaput?

 • A kapu nyílását akadályozza valami pl.: fa, lábazat, másik építmény stb.
 • Hirtelen nagyot emelkedik a telek belső része, leggyakrabban hegyeken, dombokon lévő házaknál fordul elő
 • A kapu mögötti helyen közvetlenül szeretnél parkolni

Amit még érdemes figyelembe venned, hogyha szeretnél motort szereltetni rá, akkor az általában drágább a toló- vagy úszókapuénál.

A nyílókapu mintája a te elképzeléseidnek megfelelően lesz kialakítva, ezért készülj képekkel vagy elképzeléssel a kinézetét illetően.

Tolókapu

A gördülő tolókapu mozgatását 2 kerék teszi lehetővé, melyek egy erre kialakított sínen vagy szögacélon futnak. Fontos figyelembe venni, hogy a kapu szélességével megegyező nagyságú hely legyen biztosítva a kerítés mögötti oldalon is, hiszen nyitásnál is el kell, hogy férjen. Ennél a típusnál számolni lehet időnkénti „elkoszolódással” (pl.: por, hó, levelek, stb.), ezért érdemes havas, szeles időjárásnál eltakarítani a sínek mellett, hogy akadálymentesen gördüljön a kapu.

Mikor válaszd ezt a fajta kaput?

 • Nincs hely nyíló kapunak
 • Helytakarékosabb megoldást keresel az úszókapunál
 • Nem elég széles a kert
 • Általában a kapumozgató motor alacsonyabb áron vásárolható meg hozzá

Mikor ne válaszd ezt a fajta kaput?

 • A kapu alatt nincs beton, csak aszfalt, térkő stb., ami gyenge és a tolókapu sínét nem lehet rögzíteni
 • A sínen futó kerekek elakadhatnak, ha nagyobb szelek után felgyülemlik a por, télen a hó akadályozza a szabad futást, ezért számolnod kell azzal, hogy néha a sín mellett el kell takarítanod
 • Ipari területre, illetve felhasználásra szeretnéd használni

A tolókapu designja a Te stílusodat fogja tükrözni, ezért készülj ötletekkel, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a kapudból.

Úszókapu

Az úszókapu is tulajdonképpen tolókapu, viszont kialakításban és szerkezetileg más és más elemeket tartalmaz. Kerék és sín helyett görgősoron fut, ami sokkal halkabb a tolókapuhoz képest és olyan hatást kölcsönöz nyitás során mintha lebegne. Mivel nincsenek alsó görgők, ezért nem kell tartani a „elkoszolódástól” (por, hó, levelek, stb.) és az időjárási viszontagságoktól.  A szerkezete a nyílás méreténél 30%-kal nagyobb, hogy zárt állapotban a kapu eleje ne lógjon be a talajszintre, az oldalirányú mozgásukat pedig a szerkezetre felhegesztett U szelvénnyel és benne futó görgőkkel szabályozzuk.

Mikor válaszd ezt a fajta kaput?

 • Nem akarsz tisztítással foglalkozni
 • Oldalirányban van elég hely: kapunyílás+30%
 • Aszfalt, térkő vagy más gynege, rögzítésre alkalmatlan anyagból készült a bejáró aljzata
 • Szeretnéd, ha a kapu csendesen működne
 • Valamelyik oldalra látványosan lejt a kapubeálló, ezért tolókapu nem jöhet szóba és a nyíló kapunak nincs helye

Mikor ne válaszd ezt a fajta kaput?

 • Oldalirányban nincs meg a kapunyílás mérete + 30%
 • Ha a tolókapunál olcsóbb megoldást keresel

A te úszókapud, a te stílusod. Készülj ötletekkel vagy képekkel, hogy olyan kapud legyen, amilyet mindig is szerettél volna.

Ha inspirációra van szükséged nézz szét a Referenciák között vagy vedd fel velünk a kapcsolatot írásban a Kapcsolatfelvételre nyomva, vagy kérj visszahívást a Visszahívás kérés gombra kattintva. Ha tudsz csatolj pontos műszaki rajzot vagy képet!

Kapcsolódó szolgáltatásaink: